Читателка на Plovdiv24.bg се възмути от публикациите за стачки и протести

...
Читателка на Plovdiv24.bg се възмути от публикациите за стачки и протести
Коментари Харесай

Читателка за Либхер: Българинът е адски мързелив човек, който иска само да получава

Читателка на Plovdiv24.bg  се възмути от изявленията за стачки и митинги в " Либхер " и заподозря платено обслужване на ползи. " За мен беше чест да работя в тази компания ", написа в писмо до редакцията ни Неда Трендафилова.

“20 години съм работила в Електроапаратурен цех – Пловдив, който беше един от най-уредените фабрики в България. Но такова отношение към служащи и чиновници, каквото има в “Либхер ", в никакъв случай не съм виждала в живота си ", описа дамата, която работи като елементарен конструктор в предприятието, без да е шеф и има още няколко месеца до пенсия.

“Първият потрес, който изпитах, когато започнах работа в “Либхер ", беше тъкмо това – отношението. Директорите стояха последни на опашката, в никакъв случай не минаваха пред служащите. Изключителната непорочност и неприкритост на всичко, което се прави беше другото, което ме впечатли. Факт е, че служащите при нас получават заплата над междинната за страната, без да им се изисква никаква подготовка, или някакъв кой знае какъв сериозен труд.

Облечени са с работно облекло – зиме и лете, и обувки, имат организиран превоз. Автобусите обикалят половин Южна България, с цел да ги събират. Имат почивки заран, обед и вечер, в случай че са нощна счита. Аз съм видяла какво съставлява и българският шеф ", описа още Трендафилова.

Тя е възмутена, че се излива “такава мръсотия " против този шеф у нас. На българина винаги му е малко, постоянно го карат доста да работи, българинът е пъклен ленив човек, който желае единствено да получава, без да дава ", разяснява още конструкторката.

“При нас, който работи, си получава каквото би трябвало. “Либхер " ги праща в задгранични командировки, заплаща им като на бели хора, настанява ги в независими стаи. Това в никакъв случай не може да се види при българските работодатели. Не е правилно, че няма немско управление. То е австрийско. Това, което се приказва, са цялостни нелепости. Елате и вижте тоалетните! 90% от хората нямат и по домовете си такива тоалетни. Имаме и места за отмора, навеси за пушене, лампи за хващане на комари, двойно изолирани тавани. Нашата народопсихология е под всякаква рецензия, Андрешко е жив.

Масово хората разсъждават като мен. Ако работата не им харесва, да я изоставен. Нашите ръководители били неосъществени комунистически началници. Абсолютно несъстоятелно е това, което се приказва ", описа още Неда Трендафилова. По думите й, в немската фирмена група “Либхер " работят към 2000 души. Според Трандафилова, да се приказва против този концерн значи да не се прави оценка какво бихме изгубили и какъв брой хора биха останали без работа, в случай че “Либхер " реши да се отдръпна от България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР